Ajankohtaista

EU:n vammaiskortti tulossa käyttöön keväällä 2018

12.10.2017

EU:n vammaiskortti on tulossa Suomessa käyttöön vuoden 2018 keväällä. Kortin avulla vammainen henkilö voi todistaa erityisen tuen tarpeensa esimerkiksi osallistuessaan erilaisiin tapahtumiin tai matkustaessaan julkisissa liikennevälineissä. Korttia näyttämällä voi helposti todistaa esimerkiksi tarvitsevansa avukseen tulkkia tai henkilökohtaista avustajaa.

Kuva: www.vammaiskortti.fi

Kortti otetaan aluksi käyttöön kolmen vuoden kokeilukaudeksi. Kortin saamisen ehdot kokeilukauden ajaksi on nyt määritelty. Vammaiskorttia voi hakea henkilö, joka on saanut jonkin virallisen päätöksen erityisen tuen tarpeesta. Tällaisia päätöksiä ovat esimerkiksi puhevammaisen henkilön tulkkauspäätös, henkilökohtaisen avun päätös ja päätökset vammaistuista. Kaikki vammaiskorttiin oikeuttavat päätökset erityisen tuen tarpeesta ovat nähtävissä vammaiskortti.fi -sivustolla.

Helsingissä järjestetään maanantaina 4. joulukuuta 2017 tilaisuus, jossa annetaan vastauksia mm. siihen, kuka voi saada vammaiskortin, kuinka sitä haetaan sekä siihen, mitä hyötyä kortista on. Tilaisuus järjestetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, osoitteessa Mannerheimintie 166 klo 12-15. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä linkistä.