Tulkkimme

Pohjoinen alue

Pohjoinen

Pohjoinen alue

Tulkkimme Pohjois-Pohjanmaa

Anna-Mari Lehtomäki

Puhevammaisten tulkki, kommunikaatio-ohjaaja

Toiminut puhevammaisten tulkkina vuodesta 2021

Koulutus: Puhevammaisten tulkin EAT (2021)

Etätulkkaus: Whatsapp, Skype ja Microsoft Teams

Anna-Mari on vahvasti sitä mieltä, että kommunikaatio kuuluu kaikille. Hänen työtään ohjaa halu huolehtia tämän oikeuden toteutumisesta. Tulkin työssä hän pitää siitä, että saa työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Anna-Mari innostuu uusista asioista ja lähtee mielellään mukaan erilaisiin tulkkaustilanteisiin. Hänestä on mukavaa, että työpäivien sisältö ja työajat vaihtelevat.

Anna-Mari kiinnostui tulkkiopinnoista työskennellessään tulkkivälityksessä. Viittomakieli on hänen toinen äidinkielensä. Puhetta tukevien ja korvaavien kommunikaatiomenetelmien käyttö oli tullut Anna-Marille tutuksi jo hoitoalan töissä. Hänellä on paljon kokemusta lasten, kehitysvammaisten henkilöiden ja kuulovammaisten henkilöiden kanssa työskentelemisestä.

Anna-Mari pitää ratsastuksesta, laskettelusta, pyöräilystä ja kuntosalilla käymisestä. Myös käsityöt ja leipominen ovat hänelle mieleen. Hän nauttii ulkoilusta ja mökkeilystä. Rakkainta puuhaa on kaikenlainen touhuaminen perheen ja ystävien kanssa. Luonteeltaan Anna-Mari on iloinen ja pirtsakka. Hän tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Tulkkina hän on joustava ja tunnollinen.

Anna-Mari Lehtomäki

Puhevammaisten tulkki, kommunikaatio-ohjaaja

anna-mari.lehtomaki@telmii.fi

Erityisosaamisalueita:

  • Äidinkielen tasoinen suomalaisen viittomakielen taito
  • Kuvat, kommunikointilaitteet, aakkostaulu
  • Lasten kanssa työskenteleminen
  • Kehitysvammaisten henkilöiden kanssa työskenteleminen
Skip to content