Ajankohtaista

Puhevammaisten viikon tapahtumia

5.10.2020

Puhevammaisten viikkoa vietetään 5. – 11. lokakuuta. Viikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia. Koronatilanteen takia suurin osa tapahtumista järjestetään verkossa. Kaikki puhevammaisten viikon tapahtumat löytyvät täältä.

Tässä joitakin poimintoja:

Maanantaina 5.10.

Hei me piirretään!
Live-lähetys Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksen Facebook-sivulla. Lähetyksessä esitellään piirtämistä esteettömän viestinnän keinona. Lähetys on katseltavissa myös jälkikäteen.
Osoite: https://www.facebook.com/kommunikaatiokeskus

Tiistaina 6.10.

Studio voimauttava vuorovaikutus
Puheterapeuttien keskustelua voimauttavasta vuorovaikutuksesta. Tallenne keskustelusta julkaistaan Facebookissa tiistaina 6.10.
Osoite: https://www.facebook.com/groups/1497688260510338

Kysy Go Talk Now -sovelluksesta
Facebook-livelähetys klo 13 GoTalk Now Suomi Facebook-ryhmässä. Lähetyksessä voi esittää kysymyksiä GoTalk Now -kommunikointisovelluksen käyttöön liittyen. Ryhmä on kaikille avoin.
Osoite: https://www.facebook.com/groups/gtnsuomi

Keskiviikkona 7.10.

Koronaihmeitä – lauluntekopaja
Koronapandemia on muuttanut ihmisten välistä vuorovaikutusta. Henkilöt, joilla on puheen ja kielen haasteita, ovat myös kokeneet suuria muutoksia arkielämässään. Lauluntekopajassa jaetaan omia kokemuksia korona-ajasta ja luodaan sen pohjalta uusi laulu. Lauluntekopaja järjestetään Facebook Live -lähetyksenä Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksen Facebook-sivustolla.
Osoite: https://www.facebook.com/events/243509287094489/

Torstaina 8.10.

Kerron itse, päätän itse
Klo 13-15 Kehitysvammaisten Tukiliiton verkkoluento. Luento käsittelee oikeutta kommunikaatioon sekä lähi-ihmisten roolia sen mahdollistajana.
Osoite: https://www.tukiliitto.fi/tapahtuma/kerron-itse-paatan-itse-verkkoluento/

Perjantaina 9.10.

Kommunikoinnin apuvälineillä käyty keskustelu
Tikoteekin Facebook-livelähetys klo 12:30 – 14:00. Lähetyksessä haastatellaan Iirina Savolaista, joka on tutkinut kommunikoinnin apuvälineillä käytyjä keskusteluja. Savolaisen mukaan puhevammaiset lapset ja nuoret ovat aktiivisia keskustelijoita.
Osoite: https://www.facebook.com/Tikoteekki