Tulkkimme

Keskinen alue

Keskinen alue

Tulkkimme Pohjois-Karjalassa

Tuulia Riikonen

Puhevammaisten tulkki, kommunikaatio-ohjaaja

Koulutus: Tulkki AMK, puhevammaisten tulkki (2020)

Toiminut puhevammaisten tulkkina vuodesta 2021

Tuulia on erittäin kiinnostunut puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä. Tulkin työssä häntä motivoi kommunikaation haasteiden ylittäminen ja jatkuva uuden oppiminen. Saavutettavuuden edistäminen on hänelle sydämenasia. Tuulia kohtaa mielellään erilaisia ihmisiä ja nauttii hyvistä keskusteluista. Hän on aina avoin uusille kokemuksille.

Tuuliaa kiinnostavat monenlaiset asiat kalligrafiasta biologiaan. Hän neuloo, ompelee, valmistaa koruja, piirtää ja maalaa. Tuulia katsoo mielellään tiede- ja luontodokumentteja ja kuuntelee podcasteja. Luonnossa liikkuminen on hänelle tärkeää, ja hän nauttii pitkistä kävelyretkistä.

Tuulia Riikonen

Puhevammaisten tulkki, kommunikaatio-ohjaaja

Erityisosaamisalueita:

  • viitottu puhe
  • kommunikaatio-ohjaus
  • suomalainen viittomakieli

Tulkkimme Pohjois-Savossa

Tero Kaipainen

Puhevammaisten tulkki, kommunikaatio-ohjaaja

tero.kaipainen@telmii.fi

Tero Kaipainen

Puhevammaisten tulkki,  kommunikaatio-ohjaaja

Koulutus: Tulkki AMK, puhevammaisten tulkki  (2020)

Toiminut puhevammaisten tulkkina vuodesta 2021. 

Tero kiinnostui puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä opiskellessaan koulunkäynnin ohjaajaksi. Hän hakeutui tukiviittomakurssille ja myöhemmin tulkkikoulutukseen. Opiskelun edetessä innostus vain kasvoi, ja Tero tuntee olevansa omalla alallaan. Tulkin työssä häntä kiehtoo erityisesti kommunikaatiokeinojen moninaisuus.

Hän nauttii ammatillisista haasteista ja uusien ihmisten kohtaamisesta. Luonteeltaan Tero on hiljainen ja rauhallinen. Ennen tulkin töitä Tero on työskennellyt muun muassa koulunkäynnin ohjaajana ja moninaisissa tehtävissä Postissa.

Vapaa-ajallaan Tero tykkää käydä juoksulenkeillä. Hän on pohjoismaisen dekkarikirjallisuuden suuri fani ja intohimoinen elokuvien katselija. Pysyypä kädessä keittiöveitsi ja soppakauhakin, sillä ruoanlaitto on myös mieluinen harrastus!

Skip to content