Tulkkimme

Uudenmaan alue

Uusimaa

Uusimaa

Tulkkimme Uudellamaalla

Anu-Maria Korvenaho

Puhevammaisten tulkki, kommunikaatio-ohjaaja
Toiminut puhevammaisten tulkkina vuodesta 2021

Koulutus: Tulkki AMK, puhevammaisten tulkki (2020)

Etätulkkausohjelmistot: Whatsapp, Skype, Zoom ja Microsoft Teams

Anu-Maria nauttii tulkin työn vaihtelevuudesta. Hänestä on ihanaa kohdata erilaisia ihmisiä. Anu-Maria ajattelee, että jokaisella on oikeus tulla kuulluksi. Tulkkina hän edesauttaa tätä tavoitetta parhaansa mukaan. Hän lähtee avoimin mielin uusiin haasteisiin ja haluaa aina tehdä työnsä hyvin. Anu-Maria on iloinen ja reipas, mutta silti rauhallinen.

Anu-Maria kiinnostui tulkkikoulutuksesta työskennellessään päiväkodissa. Osa lapsista tarvitsi tukiviittomia kommunikaation avuksi. Hän halusi puhevammaisten tulkiksi, koska työ on monipuolista ja laaja-alaista. Asiakasryhmät olivat ennalta tuttuja, koska Anu-Maria on aiemmin työskennellyt lähihoitajana terveyskeskuksen osastoilla, lastenhoitajana päiväkodeissa sekä erityisavustajana. Hänellä on työkokemusta myös kehitysvammaisten henkilöiden asumisyksiköstä.

Anu-Maria asuu maalla. Perheen lisäksi luonto ja eläimet ovat lähellä hänen sydäntään. Anu-Maria on lapsesta asti ollut tekemisissä koirien, kissojen ja hevosten kanssa. Hän harrastaa kiipeilyä, jumppaa, astangajoogaa, kehonpainotreeniä ja ulkoilee paljon metsässä koirien kanssa. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on hänelle tärkeä asia. Anu-Maria pitää myös äänikirjojen kuuntelusta.

Anu-Maria Korvenaho

Puhevammaisten tulkki, kommunikaatio-ohjaaja

anu-maria.korvenaho@telmii.fi

Erityisosaamisalueita:

  • Kuvakommunikaatio
  • Kehitysvammaisten henkilöiden kanssa työskenteleminen
  • Autismin kirjon henkilöiden kanssa työskenteleminen
  • Eri ikäisten henkilöiden kanssa toimiminen: lapset, nuoret, aikuiset ja ikäihmiset
  • Kielellinen erityisvaikeus
  • Sosiaali- ja terveysala
  • Eläimet
Skip to content